Terug

Het juiste filter bestellen

Het juiste filter bestellen

Het kan lastig zijn om het juiste filter te vinden. In deze blog leggen we uit hoe u het juiste filter vindt.

Hoe kan ik zeker weten dat ik het juiste filter bestel?

We worden vaak gebeld met deze vraag. Om u een handje op weg te helpen, geven we in deze blog een paar tips en tricks. Er zijn namelijk veel verschillende soorten filters met ook nog verschillende afmetingen en filterklassen.

Maar hoe kan ik dan weten welke WTW-unit ik heb?

Als u weet welke WTW-unit u heeft, is het bestellen een eitje. Vaak staat op de voorkant van een  WTW-unit het merk en het typenummer. Indien dit niet zo is, staat dit vaak nog in de handleiding van de unit beschreven. Met deze informatie kunt op de site eenvoudig de filters zoeken. Hoe doet u dit? Als u bovenaan het kopje ‘producten’ selecteert, verschijnen alle merken in beeld. Links staat een lijst met merken op alfabetische volgorde. Door op het juiste merk te klikken komt u uit bij de verschillende types. Hier kunt u het juiste type selecteren. Vervolgens kunt u een keuze maken uit de filters die in uw WTW-unit passen.

Maar wat als ik niet weet welke unit ik heb?

Mocht u zoals hierboven beschreven het merk en type nummer niet zien staan op het toestel en heeft u geen handleiding, dan kunnen wij u uiteraard nog steeds helpen om de juiste filters te bestellen. Om u hierbij goed te adviseren, kunt u hierbij het beste de filters uit uw WTW-unit halen en vervolgens opmeten. Met deze informatie kunt u dan telefonisch of per mail contact met ons opnemen. Per mail kan dit door het contactformulier op de contactpagina in te vullen. Indien we er dan samen nog niet uitkomen, kan het altijd helpen om een foto van uw WTW-unit en filters te sturen. Doordat onze medewerkers ruime ervaring hebben op het gebied van WTW-filters, kunnen we u bijna altijd op weg helpen.

Als ik eenmaal weet welke unit ik heb hoe weet ik dan welke filterklasse ik moet kiezen?

Voor welke filterklasse u kiest is afhankelijk van uw WTW-unit en persoonlijke voorkeur. Voor sommige WTW-units is geen keuze in filterklasse en kunt u alleen de standaardfilters bestellen. Vaak is dit een G3/G4 filter, of te wel ISO Coarse. Dit filter filtert de grovere stofdelen. Indien er voor een WTW-unit meerdere keuzes zijn, is de keuze aan u. Indien u bijvoorbeeld last heeft van een allergie of hooikoorts zou u kunnen kiezen voor een pollenfilter. Voor de meeste WTW-units leveren wij dan een set waarin 1x  G3/G4 filter zit en 1x een pollenfilter M6/M7. Het pollenfilter gaat in het toevoerkanaal van uw unit, het andere filter gaat in het afvoerkanaal van uw unit.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WTW-filtersOnline B.V. 9,2 / 10 - 1249 Reviews @ Kiyoh